Vitamin Öğretmen Portalı
Portalı aktif kullanabilmek için giriş yapmalısınız.
- Mesleki Gelişim
- Okul Çalışmaları
- İlköğretim Dersler
- Okul Öncesi
- Türkçe
- Matematik
- Sosyal Bilgiler
- Fen ve Teknoloji
- Yabancı Dil
- Bilişim Teknolojileri
- Teknoloji ve Tasarım
- TC. İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük
- Hayat Bilgisi
- Vatandaşlık ve Demokrasi Eğitimi
- Trafik Güvenliği
- Rehberlik / Sosyal Etkinlikler
- Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
- Görsel Sanatlar
- Müzik
- Beden Eğitimi
- Düşünme Eğitimi
- Satranç
- Halk Kültürü
- Medya Okuryazarlığı
- Lise Dersler
- Belirli Gün ve Haftalar
- Yeşilay Haftası
- 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
- Çanakkale Zaferi
- Bilim ve Teknoloji Haftası
- 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı
- Enerji Tasarrufu Haftası
- 27 Aralık Atatürk'ün Ankara'ya Gelişi
- Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası
- Öğretmenler Günü
- 10 Kasım
- Cumhuriyet Bayramı
- Kızılay Haftası
- Ankara' nın Başkent Oluşu
- Hayvanları Koruma Günü
- İlköğretim Haftası
- Halk Sağlığı Haftası
- Sakarya Zaferi
- Gaziler Günü
- Dünya Barış Günü
- Vitamin Dünyası
- Öğretmen Eğitimleri
En Çok Okunanlar
- 1. Veli Toplantısı Gündem Maddeleri (31 yorum)25703 kez okunmuş
- 2. öğretmen girişi (5 yorum)14202 kez okunmuş
- 3. Okul İdaresi ile ilgili döküman isteği (10 yorum)6330 kez okunmuş
- 4. Okuma ve Kitap Sevgisi (27 yorum)5268 kez okunmuş
- 5. ÖMGEP'te öğrendiklerimiz (13 yorum)4636 kez okunmuş
- tüm en çok okunanlar
Öğretmenler Forum
- www.vitaminogretmen.com
- Gizlilik ve Güvenlik
- Sebit Hakkında
- Web Siteniz mi Var?
- Yardım & İletişim
- Basın Odası
- Milli Eğitim Bakanlığı
- Türk Telekom
- Sebit
- Bu hizmet Türk Telekom tarafından ücretsiz olarak sağlanmaktadır.
- Öğretmen Destek Hattı 0555 555 24 11
Arkadaşlar, okumayı ve kitapları sevdirmeye yönelik ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz? Faydalı yöntemlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Arkadaşlar ben çocuklarda okuma alışkanlığını geliştirmek için ayda bir kitabı seçerek hepsine satın alıp belirlenen sürede okuttum. Ardından bunula ilgili sorular hazırlatıp kavanoza attık. Kulüp öğrencileri sınıfa yöneltip sohbet ve ardından kitabı tanıtım formu dolduruldu. Çoçuklar aynı kitabı okuyup konuşmaktan çok zevk aldı.
Süper ya!... Çok hoşuma gitti.
http://yuzeser.meb.gov.tr/ adresinden kitapların tanıtımı sınıfta yapılabilir, kitaplardan seslendirmeler dinletilerek merak uyandırılabilir.
Bence öğretmen sınıfta öğrencilerine kitap okursa çocukların isteği daha da artar. Örneğin okumalarını istediğiniz bir kitabın bir kısmını sınıfta okuyun, devamını onlar okusun. Ben geçen yıl bir kitabı sınıfta okudum. Çok hoşlarına gitti.
Bence önce kendimiz ya da aile kitap okumada örnek olmalıyız. Daha sonra gelişim çağı ve ilgisine göre kitaplar seçmeliyiz. Onları sıkmadan okuma ılışkanlığı kazandırmaya çalışmalıyız. Okumanın önemi ile ilgili ilginç anılardan söz etmeliyiz. Özellikle Atatürk'ün kitap okumaya ne kadar önem verdiğini çeşitli örneklerle dile getirmeliyiz.
Bence çocuklara kitaptan çok eğitim verilmeli, yanlış düşünüyorsunuz eğitim ayrı yere sahip.
Bu konuda MEB'in çok güzel çalışmaları var:
http://simdiokumazamani.meb.gov.tr/ adresinden yararlanabilirsiniz.
Biz okulumuzda okuma saati uyguluyoruz. Sabahları derslerden farklı olarak her gün olmak üzere yarım saat tüm okul kitap okuyoruz. Ben yatılı okulda çalıştığım için kendi öğrencilerime akşam etütten sonra da yarım saat kitap okuma etkinliği yaptırıyorum.
Ben, öğrencilerime kitap okuma alışkanlığını ve sevgisini aşılamak amacıyla öncelikle okul kütüphanesini öğrenci velilerine açtım. Üye kartları çıkarttım ve 3 kitap ve daha fazlasını okuyan velilere üye kartları verdim. İlk 1 ay 4 veli geldi okuma saatlerine, zamanla arttı bu katılım. Akabinde tüm okulda haftanın 1 günü ve 1 saatinde öğretmen idareci ve hizmetliler de dahil olmak üzere okuma saatleri düzenledim. Okuma saati uygulamamız 2 senedir istikrarlı bir şekilde devam etmekte. Çok faydasını gördük.
Biz 5-B sınıfı öğrenci-öğretmen-velileri olarak, Eğitim Gönüllüleri Derneğinde her hafta pazar günleri toplanıp, 1,5 saat kitap okuyoruz. Okuma saati bittikten sonra çocuklar eğitici oyunlar oynuyorlar, hazırlanan kek, börek ve meyve sularını içiyorlar. Hem dostlukları gelişiyor hem de kaliteli vakit geçiriyorlar. Bir yıldır bu çalışmayı uyguluyoruz. Ben sonuçtan memnunum. Okulda her sabah okuma saati projemiz devam ediyor. 20 dakika kitap okuduktan sonra derse geçiyoruz. Her hafta bir kitap mutlaka bitiyor.
Belirlenen kitapları sınıfça okuyup kitap hakkında tartışıyoruz
Okulumda kitap okuma yarışması düzenledim. Aylık olarak öğrencilerin okudukları kitapların sayfa sayılarını belirliyorum. O ay kazanan öğrenciye KİTAP KURDU BELGESİ veriyorum. Belgeyi de okulun görünen kısmına her ay sonunda asıyorum. Böylelikle bu belgeyi almak ve kendi belgelerinin asılmış olduğunu görmek için tenefüslerde, öğle araları kitap okuyan öğrencilerimi görüyorum. Ay sonunda birinci olan öğrencime belge haricinde hediye vermeyi de unutmuyorum tabi.
Her gün ilk 30 dakika okuma yaptırıyoruz. Öğrencilere hazırlamıs oldugum form ile her gün okudukları sayfayı not almalarını sagladık.... Böylece her ay en cok kitap okuyan öğrencileri belirledik... En fazla okuyan öğrenciye de ödül verdik ödül kitap dışında da bir şeyler olabilir kızlara toka kalemlik v.s,erkeklere top,kalem v.s
Okuma bir yetenek bence.Doğuştan bir okuma isteği varsa ancak o zaman yapılanlar bir anlam kazanıyor.Yani arkadaşlar asla sıradan bir taş parçası "zümrüt" olmuyor.
Ben çalıkuşu romanın 1. Bölüme kadar okudum daha sonra öğrencilere okuttum. Sonra okuduğumuz bölümleri diziden izlettim, çoook eğlenceli ve etkili oldu, en sonda afiş hazırladık kamran - feride çok etkili oluyor. 5 yıldır uyguluyorum
Çocuklarda ortak bir okuma kültürü oluşturmak gerekli. Ayşe Kayhan isimli öğretmenimizin yaptığı uygulama bunu geliştirebilr. Okumayan öğrenci konuşamayacak ya da kitap hakkında görüş belirtemeyecektir bu da onun üzerinde okuma yönünde bir baskı oluşturacaktır. Öğretmenin örnek olması da son derece önemli.
Münevver Sağır Hocam etkinliğinizi çok beğendim.
Öğrencilerde kitap okuma merakı, zevki oluşturmanın 1. adımı bilerek veya bilmeyerek, hoşuna gidecek veya gitmeyecek kitaplar seçmesini sağlamaktır. Birincisi biz kitapları öğrencilerin önüne hazır olarak koyuyoruz. Şunu unutmamalıyız ki öğrenci hazır bulduğu bir şey için emek sarfetmek istemez.O nedenle para biriktirsinler. Topluca çocuklar fuara veya en azından kırtasiyeye gidip kendilerine kitap seçsinler. Daha sonra arkadaşları ile isteyen değişsin. Böylece sadece okuma değil en başta sahip olma, beğenme, seçme, sahiplenme, emek sarfetme gibi önemli duyguları da yaşamış olur.
Arkadaşlar, sizleri kutlarım. Bana bir mucize gerekiyor. :(
Ben okulumda öğrenci velilerine geri getirmeleri kaydıyla kitap dağıtıyorum.
Ayşe Kayhan hanımın uygulaması çok hoşuma gitti, aynı kitabı okuyan kişilerle kitap hakkında sohbet etmek benim de hoşuma gittiğine göre bunu denemek de fayda görüyorum, teşekkürler güzel fikirleriniz için.
Münevver Hanım,etkinliğinizi çok beğendim. En kısa sürede uygulayacağım. Çok teşekkürler. Ben de bu yıl öğrecilerin her birine 20 kitaplık bir set aldırttım. Verilen sürede hepsi okuyor. Sınıfta değerlendirme yapıyoruz. Ayrıca en çok kitap okuyanı ayın kitap kurdu seçip ödüllendiriyorum.
Kitap Kurdu Belgesi benim de yapmak istediğim bir etkinlik. Özendirici, güzel bir uygulama olabilir.
Kitap okuma alışkanlığının kazandırılması ve sevdirilmesi konusunda okul olarak okul kitaplığımızı velilerimize açtık. Ödünç kitap vererek velilerin ev ortamında ailecek kitap okuma saati de düzenlemelerini istedik. Bekletimizin üstünde talep oldu.