Vitamin Öğretmen Portalı

Portalı aktif kullanabilmek için giriş yapmalısınız.

Öğretmenler Forum

Ömgep 2012 2. Grup

• Merhaba arkadaşlar. Bugün 2. grup olarak eğitimlere başladık. Sayın hocamız Prof. Dr Ziya Selçuk'la açılışı yaptık güzel bir sunumla devam ederken birden format değişti ve Öğretmenler Üretiyor yarışması ile ilgili tartışma ve eleştiriler çıktı gereksiz yere. Doğal ve haklı olarak da Sebit Genel Müdür yardımcısı Sadi Bey eleştirilere yanıt vermek zorunda kaldı biraz da kızarak.(Kızmakta da haklı buluyorum Sadi Bey'i çünkü yarışmayı yaptığına yapacağına pişman olmuştur bu gereksizce uzayan eleştirilerden sonra) Kendisiyle konuşmak istedim ama erken ayrıldı galiba. Onun için burdan seslenmek istiyorum hocama. Sayın Hocam kızmakta haklı gerekçeleriniz vama sizden ricam pireye kızıp yorganı yakmayın hocam. Oraya gelen öğretmenlerin hepsi bu yarışmanın devam etmesini ve gelenekselleştirlmesini istiyor. Çünkü bu yarışmayla ufkumuz daha da genişledi ve devam ederse daha çok öğretmene ve öğrenciye ulaştıkça amaca daha çok hizmet edeceği kanaatindeyim. Hem bu kadar çok ödül de istemiyoruz. Siz söylediniz hocam " Kervan yolda dizilir" dediniz. Kervan daha yeni yola çıktı hocam daha ilk adımda pes etmeyelim. Yine siz söylediniz "inatçıyım" dediniz. İşte tam sizin ifade ettiğiniz gibi eksikliklerimizi, hatalarımızı bu yolda düzelteceğiz hocam. Hem sizler hem de bizler. Bu fırsat için bunun devam etmesi gerekiyor. Hepimizin beklentisi bu yönde. Saygılar.

gönderildi
    BİRARALIK İLKÖĞRETİM OKULU Adıyaman Merkez
    ADIYAMAN
  • Sonrasında Sayın Nurdan Kalaycı Hocamızın sunumu vardı yaklaşık 2,5 saat sürdü ama çok kısa geldi bize, Çok zevkli bir sunumdu. Kendisine de buradan teşekkürlerimi iletiyor saygılar sunuyorum. Yarın Sosyalciler ve Türkçeciler olarak ayrılıyoruz bakalım neler olacak?

gönderildi
    ADIYAMAN
  • sayın hocam,

biz 1.grup olarak güzel bir hafta geçirdik. emin olun sizlerde Ziya hoca ve Nurdan Hocanın muhteşem sunumları ile başlayıp farklı üniversitelerden katılacak kıymetli akademisyenlerin değerli paylaşımları ile süren harika bir hafta geçireceksiniz. Tabi insan aklındaki bazı soru ve sorunlara da cevap bulmayı ümit ederek oraya katılıyor ama...Sanırım bizim grupta hiç konuşulmayanlar sizde en başında konuşulmaya başlanmış.Herşeye rağmen tekrar yapılsa yine orada olmak isterdim...öğretmen arkadaşların kendi aralarında yaptıkları paylaşımlar ve değerli hocaların sunumları mükemmeldi. katılan tüm arkadaşları tebrik ediyor ve emeği geçenlere (meb, sebit, maya koleji, Türk telekom, ........)teşekkür ediyorum.

gönderildi
    GERİŞBURNU ÖMER AYGÜN İLKÖĞRETİM OKULU / Kemer-FETHİYE
    MUGLA
  • 2.günde sosyalciler olarak 5 E modeline göre(1-Enter-Engage/Giriş, 2-Explore/Keşfetme, 3-Explain/Açıklam, 4-Elaborate/Derinleşme, 5-Evaluate/Değerlendirme) ders planı oluşturma etkinliğini yaptık. Bu etkinlik güzeldi. Bu çerçevede Kültür ve miras konusundaki bir kazanımla ilgili olarak eski ve günümüz düğünleri ile ilgili röpotaj etkinliği yaptı arkadaşlar. O da eğlenceliydi. Tarih ve müze etkinlikleri ile ilgili sunumda kendimce biraz sıkıldığımı söyleyebilirim. Projeksiyondan konuyu tahtaya yansıtıp yazıları ordan okuyarak yapılan sunumlar çok sıkıcı oluyor bence. Çanakkale Savaşları ile ilgili düzenlenmiş ve değerlendirilmiş olan örnek çalışmalar da çok güzeldi. Sanal müze etkinliği de güzeldi. Sunum daha katılımcı ve aktif olursa daha iyi olacak. Sinop ve Trabzondan gelen  hocalarıma teşekkürler, saygılar.

gönderildi
    ADIYAMAN
  • Dolu dolu harika bir eğitim programı olan ÖMGEP 2012'de emeği geçen herkese çok teşekkürler.Özellikle SEBİT'in daha özel bir teşekkürü hakettiğini düşünüyorum.Değerli akademisyenlerle bir araya gelmiş olmanın verdiği haz ....ülkenin çeşitili yerlerinde çalışan öğretmenlerin bir araya gelmesini sağlayarak yeni bakış açıları kazanma...kısa süre içerisinde güzel dostlukların kurulması...Bu eğitim programı tüm bunları içerisinde barındırıyordu.Bu kadar harika bir organizasyonda bulunduğum için çok şanslıydım.Emeği geçen Maya Koleji Eğitim koordinatörü Levent Bey ve Turgay Bey'e teşekkürler.SEBİT'in değerli Yöneticileri ve Bizlere Kızılcahamam eğitimi boyunca yardımlarını esirgeyemen her türlü sıkıntımızı büyük bir sabır ile çözen sorularımıza bıkkmadan cevap veren İlker Bey ve Arzu Hanım'a çok ama çok teşekkürler.Hepiniz harika eğitimci ve bunun ötesinde harika insanlardınız...SON OLARAK SÖZ VERDİĞİM GİBİ ÖMGEP 2012 FACEBOOK GRUBUNU KURDUM:BENİM LİSTEMDE EKLİ OLAN ARKADAŞLARI GRUBA EKLEDİM .BEN BULABİLDİĞİM ARKADAŞALARI YİNE EKLEYECEĞİM ANCAK BAZI ARKADAŞLARIN İSİMLERİ ÇIKMIYOR ONLAR LÜTFEN KENDİLERİ ÜYE OLSUNLAR...GÖRÜŞMEK DİLEĞİYLE...

gönderildi
    YAĞCILAR İLKÖĞRETİM OKULU
    ISPARTA