Vitamin Öğretmen Portalı

Portalı aktif kullanabilmek için giriş yapmalısınız.

Öğretmenler Forum

Öğretmenler Üretiyor

• YARIŞMA KAPSAMINDA İLK 50'YE GİRENLERE VERİLECEĞİ SÖYLENEN AKILLI TAHTALAR NEREDE???????????????

gönderildi
    DELİBEKİRLİ İÖO
    HATAY
  • VE AŞAĞIDA DERECEYE GİREN ÖĞRETMENLERE GÖNDERİLEN MESAJ NE ANLAMA GELİYOR?BU BİR HAKSIZLIK DEĞİL Mİ?BAŞTAN BERİ BİR ÖDÜLÜ VERMEYİ TAAHHÜT EDİP SONRA DA E BİZ ZATEN BAŞKA BİR PROJE KAPSAMINDA HERKESE VERECEĞİZ SİZ DE ALACAKSINIZ ONUN İÇİN SİZE BUNU VERMEYECEĞİZ AMA ÖNCELİK TANIYACAĞIZ ....BU NE DEMEK!!!!!

Sevgili Öğretmenim;

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sebit Eğitim ve Bilgi Teknolojileri AŞ arasında 10/01/2011 tarihinde imzalanmış olan “Öğretmenler Üretiyor Yarışması” Protokolü kapsamında gerçekleştirilen Öğretmenler Üretiyor Ders İşleyiş yarışmasında dereceye giren öğretmenlerin kamu okullarına Bakanlığımız tarafından akıllı tahta yerleştirilmesi öngörülmüştür.

Ancak Bakanlığımızın eğitim ve öğretimde fırsat eşitliğini sağlamayı ve okullardaki teknolojiyi iyileştirmeyi hedefleyen Eğitimde Fatih Projesi’nin Donanım ve Altyapı Bileşeni kapsamında, okullardaki dersliklerin donanım bakımından iyileştirilmesine yönelik olarak Akıllı Etkileşimli LED Tahta’ların temin edilmesi sürecine başlanmıştır.

Bu bağlamda, Milli Eğitim Bakanlığı olarak Eğitimde Fatih Projesi’nin hedefleriyle de örtüşecek şekilde okulunuza “Öğretmenler Üretiyor Ders İşleyiş Yarışması” kapsamında yerleştirilmesi gereken Akıllı Tahta yerine, Akıllı Etkileşimli LED Tahta’ların yerleştirilmesine ve bu konuda okulunuza öncelik tanınmasına karar verilmiştir.

Bilgilerinizi rica ederim.

Mahmut TÜNCEL

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri

Genel Müdürü

gönderildi
    DELİBEKİRLİ İÖO
    HATAY
  • Benim buradan anladığım;

1-) Yazıda açıklanan protokol gereği daha önce verilmesi taahüt edilen akılla tahta yerine Akıllı Etkileşimli LED Tahta verileceği. (Taahüt edilen akıllı tahtalar ile arasındaki farkları araştırbilirsiniz.)

2-) Yapılan protokülü daha önceden bilmediğimiz için bu konu ile ilgili yorum yapamıyorum. (teslim süresi, nasıl olacağı vb.)

Bu yazıya istinaden http://fatihprojesi.meb.gov.tr/ buradan projedeki gelişmeleri takip edebilrsiniz...  Şu anki durumda Fatih projesi orta öğretim kurumlarıdan başlayacak ve tamamlamdıktan sonra ilköğretime geçilecek. YAzıdaki açıklama ile yarışmadaki okullara öncelik tanınması herkese verilme sırasını beklemenize göre en az bir sene öncelik sağlar

gönderildi
    İNÖNÜ İLKÖĞRETİM OKULU
    BURSA
  • BEYFENDİ BEN ZANNEDİYORUM İZAH EDEMEDİM.MESELE ÇOK BASİT.YARIŞMA KAPSAMINDA DERECEYE GİRENLERİN OKULLARINA AKILLI TAHTA VERİLECEKTİ.ŞİMDİ DENİYOR Kİ FATİH PROJESİ KAPSAMINDA ZATEN LED TAHTA VERECEĞİZ AKILLI TAHTAYA GEREK YOK HA SİZE DAHA ÖNCE VERELİM.YAPILAN AÇIKLAMA BU KADAR.BENİM ANLAYAMADIĞIM LED İLE AKILLI TAHTA ARASINDAKİ FARK DEĞİL.YARIŞMA MANTIĞININ DIŞINA ÇIKILMASI YANİİİİİİİİ DERECEYE GİREN OKULLARLA GİRMEYENLER ARASINDAKİ FARK NE OLACAK?HA DİYORSUNUZ Kİ 1 SENE ÖNCE VERİLECEK UMURUMDA DEĞİL İSTERLERSE 5 SENE ÖNCE VERSİNLER!SAPLA SAMANI KARIŞTIRDIK BİZ BİRBİRİNE VE BU BASİT KONUYU NASIL OLUYOR DA BU ŞEKİLDE YORUMLAMIŞSINIZ ŞAŞIRDIM AMA BURASI TÜRKİYE SORUN YOK!

gönderildi
    DELİBEKİRLİ İÖO
    HATAY
  • Değerli Öğretmenim,

Yarışmada haksızlığa uğradığınızı söylüyor ve yarışma mantığı dışında haraket edildiğini için sanırım biraz kızgınısız. Ben direkt size karşı bir şey yazmış değilim. Paylaştığınız yazıdan "Ben anladığımı" yazdım, paylaştım. Benim amacım bu yazıdan sonra olabilecekleri ve bundan sonrasına bakmaktı.Sapla saman olarak bakarsanız, üzüm ve bağcıya da bakabiliriz. Benim amacım üzüm yemek. Bu benim yorumum,  bu yoruma şaşırabilir, kabul etmeyebilir, kızabilrsiniz. Herkes sizinle aynı fikirde olsa bile başka fikirler olduğu kabul edilebilir sanırım.

Ayrıca yazımda belirttiğim gibi yapılan protokolün içeriğini bilmediğimiz için bu konuda yorum yapamıyorum.

Ben yazdıklarınıza hiç şaşırmıyorum çünkü sizinde böyle düşünme hakkınız var. Yazdığınız gibi burası Türkiye, hepimiz öğretmeniz. Öğreneceklerimiz, öğrendiklerimizden her zaman daha fazla.

gönderildi
    İNÖNÜ İLKÖĞRETİM OKULU
    BURSA
  • Ankara’daki ödül töreninde söylenmişti. Yarışma için MEB ve SEBİT arasında imzalanan protokole göre akıllı tahta dışındaki tüm ödüller SEBİT’in, akıllı tahta da FATİH projesi kapsamında kazanan öğretmenlere öncelik verilmek suretiyle MEB’in sorumluluğunda. Yani akıllı tahta ödüllerinin FATİH projesi kapsamında, kazanan öğretmenlere öncelik tanınarak verileceği en başından itibaren belliydi. Peki bunun önceden paylaşılması gerekmez miydi, diye sorulabilir. Herkes farklı düşüncelere sahip olabilir. Ancak benim için önemli değil. Çünkü bu ödülün FATİH projesi kapsamında ya da kapsamı dışında verilmiş olması, kazanılan ödülü değersiz kılmadığı gibi, tüm öğretmen arkadaşların gösterdiği başarıyı da gölgelemez.

“Akıllı Tahta yerine, Akıllı Etkileşimli LED Tahta’ların yerleştirilmesine” ifadesine gelince… Bildiğim kadarıyla Akıllı Etkileşimli Led Tahtalar, klasik akıllı tahtalara göre daha üst düzey teknolojik özelliklere sahip, çok özel bir tahta. Ben yukarıdaki ifadeden, FATİH projesinin başlangıcında akıllı tahta olarak planlanan donanımın, daha üst düzey teknoloji olan akıllı etkileşimli led tahta olarak değiştirildiğinin vurgulanmak istendiğini anladım.

Bildiklerimi paylaşmanın yararlı olacağını düşündüm. Herkese mutlu yıllar…

gönderildi
    ARMUTLU İLKÖĞRETİM OKULU
    IZMIR
  • Merhaba arkadaşlar.

Öncelikle şunu belirteyim, bazı arkadaşlar akıllı tahtalarla ilgili Meb den gelen email üzerinde yazan adreslere email atıp öfkelerini belirtiyorlar, sendikalar mahkemeler vs. diye çağrı yapıyorlar. Bence son derece gereksiz. Sebit te zaten söylenmişti durum. Mail geldiğinde ben çok sevindim açıkçası. Çünkü okulumuza bu ödül kapsamında verilecek bir sınıfa akıllı tahta yerine  tüm sınıflarımıza daha üst teknoloji içeren led tahtalar takılacağı belirtilmiş. Zaten biz tahtamızı taktırsaydık 1 sene içinde yenisi geleceği için geri çıkarmak zorunda kalacaktık. Sadece şu duruma açıklık getirilmeli diye düşünüyorum. Bu  öncelik denilen şey nasıl ve ne zaman olacak. Orta öğretimle birlikte mi verecekler bize yoksa ilköğretim kademesine sıra geldiğinde mi öncelik tanınacak orasını anlayabilmiş değilim.

gönderildi
    BİRARALIK İLKÖĞRETİM OKULU Adıyaman Merkez
    ADIYAMAN
  • Aslında Söylenecek Çok şey var ama zeynel hocam neyse zamanında söylemiştik gereği yok

gönderildi
    ORTA YATILI İLKÖĞRETİM BÖLGE OKULU
    CANKIRI
  • BAKIN ÖĞRETMEnLERİM ÖNCELİKLE ŞUNU HALLEDELİM.HİKAYE ŞU KADAR BASİT:EĞER SINAVI GEÇERSEN SANA ELMA ALACAĞIM DİYORSUNUZ ÇOCUKLARINIZA.ÇOCUKLARINIZDAN SADECE BİRİ SINAVINI GÜZELCE GEÇİRİYOR SONRA SİZ ONA DİYORSUNUZ Kİ BEN SANA ELMA VERMEYECEĞİM AKŞAM GELİRKEN HEPİNİZE MUZ ALMIŞTIM MUZU HERKESE VERECEĞİM SANA DA MUZ VERECEĞİM ZATEN MUZ ELMADAN TATLIDIR,FAYDALIDIR DİYORSUNUZ.ÇOCUK BİRAZ YÜZÜNÜ BURUŞTURUNCA DA TAMAM ÖNCE MUZU SANA VEREYİM DİYORSUNUZ.BU HİKAYEDE BİR MAĞDURİYET YOK MU ŞİMDİ?HALA BANA MUZUN ELMADAN DAHA TATLI DAHA FAYDALI OLDUĞUNU ANLATMAYA ÇALIŞMASIN KİMSE ZEKAM YETERİ KADAR VAR!ADALET BUNUN NERESİNDE DİYORUM!AMA BU İŞ KESİNLİKLE BU KADAR BASİT KAPANMAYACAK BUNU DA HERKES BİLSİN!SAYGILARIMLA...

gönderildi
    DELİBEKİRLİ İÖO
    HATAY
  • Zeynel hocam tamamen haklı. Eğitim işlerimiz atamasından yarışmasına böyle salla pati olduğu için hayat düzenimizde böyle devam ediyor . Baştan bir yola çıkılıyor sonunda farklı bir ürün ortaya çıkıyor. 

gönderildi
    BEKDİĞİN İLKÖĞRETİM OKULU
    SAMSUN
  • Tartışmayı başlatan arkadaşın düşüncelerine sonuna kadar katılıyorum.İyi bir niyetle başlatılmış olduğuna inandığım  yarışmayı bu boyutlara getiren tüm yetkilileri de kınıyorum.Bir de rica da bulunmak istiyorum ne olur bir daha bu konu ile ilgili özellikle ödüllerle ilgili yazı yazmayalım.Bizleri ödül avcıları durumuna düşürmeye çalışanlara inat,mesleğimizin onuru için bunun önemli olduğunu düşünüyorum.Saygılarımla.

gönderildi
    YUNUS EMRE İLKÖĞRETİM OKULU
    EDİRNE
  • Seçkin Öğretmenime katılıyorum. Zeynel öğretmenim iyi bir anne baba çocuğuna verdiğini sözü tutmalı ve adaletli olmalı diyorsunuz anladığım kadarı ile.Ben sadece bundan sonra olabileceklere karşı düşüncelerimi anlatmaya çalıştım. Çok paydaşlı organizasyonlarda ve özellikle de ilk kez oluyorsa bu tür sorunlar çıkabiliyor. Önemli olan yine hatılatıyorum bundan sonrası. Buradan denilen tecrübe ve deneyimle daha iyi bir yarışma organize edilebilr mi?

gönderildi
    İNÖNÜ İLKÖĞRETİM OKULU
    BURSA
  • Yeni yarışmayı dört gözle bekliyorum.

gönderildi
    BİRARALIK İLKÖĞRETİM OKULU Adıyaman Merkez
    ADIYAMAN
  • Tamam herşeyi kabul edelim. peki bu öncelik nasıl bir öncelik. ucu açık. ben seneye başka bir okula tayin olursam ne olacak? Ne mi olacak: Her zaman ki gibi avcumuzu yalayacağız.

gönderildi
    FATİH İLKÖĞRETİM OKULU
    NEVŞEHİR
  • Eleştirilere aynen katılıyorum. Maç oynanırken kurallar değişmez. Bir ödül vaad ediliyor ancak sonuç yok. Fatih projesi kapsamında öncelik verilecek deniliyor. Bence derceye giren öğretmenler onure edilmeli. Bu sadece öncelik verilmekle olmaz. Akıllı tahta yoksa yerine öğretmene bir laptop ve  bir takdir belgesi olabilir. Merak ediyorum vitaminöğretmen ve sebit  bu yarışmanın 2. sini düzenleyebilecekler mi? Verilen emekler ve heyacanlı bekleyişin sonu bu olmamalıydı....

gönderildi
    TURGUTALP MADENCİLER İLKÖĞRETİM OKULU Soma/MANİSA
    MANISA
  • BU YARIŞMA 2010/2011 EĞİTİM YILININ OCAK,ŞUBAT,MART AYLARINDA YAPILDI.YARIŞMA YAPILIRKEN 1-2 SENE İÇERİSİNDE YETKİLİLERCE OKULLARA AKILLI TAHTA VERİLECEĞİ BİLİNİYORDU."ZATEN VERECEĞİZ"ANLAYIŞINA GİRMEK NE KADAR DOĞRU?FARKLI BİR HEDİYE DÜŞÜNÜLEMEZ MİYDİ?

AMA YAPACAK BİR ŞEY YOK.EN AZINDAN ÖMGEP'İN FAYDALI OLACAĞINI VE GÜZEL GEÇECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM BİR AKSİLİK OLMAZSA...

gönderildi
    MUZAFFER BARIŞYURT İLKÖĞRETİM OKULU
    SAMSUN
  • Fatih Projesi bugün itibariyle başladı. Acaba birisi çıkıpta "Sizin önceliğiniz var, akıllı tahtalar yolda" diyecek mi? . Ben Bizim önceliğimiz var tüm okula gelecek diyemiyorum artık ve bugün de 2 projeksiyon daha alındığını öğrendim.  Lütfen birisi buna cevap versin.

gönderildi
    FATİH İLKÖĞRETİM OKULU
    NEVŞEHİR
  • öğretmenler üretiyor sertifikası için adres güncelleme yapmam gerektiği msj geldi ancak ne gelen var ne soran bana yardımcı olurmusunuz Fatih projesi uygulama okulundayım çok lazım bu bu sertifika 

gönderildi
    SİNCAN İL GENEL MECLİSİ İLKÖĞRETİM OKULU
    ANKARA
  • Sayın Hocam,

Telefon ile görüşüp güncelleyebilirsin.

gönderildi
    FATİH İLKÖĞRETİM OKULU
    NEVŞEHİR
  • değerli hocam güncellemeyi yapmıştım zaten ama gelen giden yok hala size geldimi bu sertifika daha önce vitamin ajandam gelmişti akıllı kalemle birlikte ama sertifika hala gelmedi

gönderildi
    SİNCAN İL GENEL MECLİSİ İLKÖĞRETİM OKULU
    ANKARA
  • Değerli Öğretmenlerimiz,

Öğretmenler Üretiyor yarışması ödül töreni videosuna http://www.vitaminogretmen.com/videolar/video-detay/624/?type=preview&rand=25f45f43645v5ft32 linkinden ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla,

Vitamin Öğretmen

gönderildi
    SEBİT Eğitim ve Bilgi Teknolojileri AŞ.
    ANKARA
  • Değerli Vitamin Öğretmen,

Mart ayının da sonlarına yaklaştığımız şu günlerde akıllı tahtalarla ilgili bir gelişme bulunmamaktadır. Lütfen bize bir açıklama yapın ya da konunun muhattabı kimse ona ulaşabileceğimiz telefon numarası verin?

gönderildi
    FATİH İLKÖĞRETİM OKULU
    NEVŞEHİR
  • Değerli Öğretmenlerimiz,

“Öğretmenler Üretiyor” yarışmasında dereceye giren öğretmenlerimizin öğrencilerine Vitamin üyeliği armağan edilmiştir. Ancak, kurumumuz tarafından gönderilen e-postalara ulaşamamış ve/veya bir şekilde bilgilerini tarafımıza ulaştırmada sorun yaşamış öğretmenlerimiz için hatırlatma yapmak isteriz.

“Öğretmenler Üretiyor” yarışması kapsamında dereceye giren öğretmenlerimizin öğrencilerinin Vitamin üyeliklerinin gerçekleştirilebilmesi  için;

1.    http://www.vitaminogretmen.com/ogretmenler-paylasim/dosyalar/dosya-detay/1907/ adresinden ulaşabileceğiniz ve iki ayrı sayfadan oluşan excel belgesini eksiksiz doldurarak, e-posta ile ogretmenleruretiyor@sebit.com.tr yazışma adresimize,
    2.    Aynı zamanda, doldurduğunuz bu belgenin her iki sayfasının da çıktısını alarak, kurum kaşeniz ve onayınız ile (312) 292 62 63 no.lu faksımıza en geç 31 Mart 2012 tarihine kadar ulaştırmanızı önemle rica ederiz.

Saygılarımızla,

Vitamin Öğretmen

gönderildi
    SEBİT Eğitim ve Bilgi Teknolojileri AŞ.
    ANKARA
  • Akıllı tahta yerine bakanlığın fatih projesinde bizlere öncelik verileceği söylenmişti. Ancak bu da fiyasko..... Bizim ilçemizde 5  farklı lisenin öğretmenleri fatih projesi kapsamında eğitime alınacaklar. Bizim okula sözde öncelik vardı. Yine okul müdürümüze ve öğretmen arkadaşlarımıza yalancı konumuna düştük... Sorumlu kim acaba?

gönderildi
    TURGUTALP MADENCİLER İLKÖĞRETİM OKULU Soma/MANİSA
    MANISA
  • Değerli Vitamin Öğretmen,

NİSAN AYININ ortalarına yaklaştığımız şu günlerde akıllı tahtalarla ilgili bir gelişme bulunmamaktadır. Lütfen bize bir açıklama yapın ya da konunun muhattabı kimse ona ulaşabileceğimiz telefon numarası verin?

ve şuna eminim akıllı tahtalar ve FATİH  PROJESİ bu sene yani 2011 - 2012 Eğitim -Öğretim yılında bize verilmeyecek.

gönderildi
    FATİH İLKÖĞRETİM OKULU
    NEVŞEHİR
  • mayıs ayının ortAAINI GEÇTİĞİMİZ ŞU GÜNLERDE AKILLI TAHTALARLA İLGİLİ HİÇBİR.........................................

gönderildi
    DELİBEKİRLİ İÖO
    HATAY