Vitamin Öğretmen Portalı

Portalı aktif kullanabilmek için giriş yapmalısınız.

Öğretmenler Forum

Herkes Matematik Öğrenebilir Mi?

• ben matematiği çok sevdiğim için bu branşı seçmiştim.ancak öğretmenin bu kadar zor olabileceğini tahmin etmemiştim.kendi yaptığı etkinlikten bile sonuç çıkaramayan,onu anlayamayan çok öğrenci var.konular çok fazla çocuklar yavaş anlıyorlar.herkesin sesi güzel olmak zorunda değil, güzel resim yapmak zorunda da değil.bunlar yetenek.ama ben anladım ki matematik de yetenek.bazı öğrenciler kesinlikle anlayamıyor.14 yaşına gelmiş bu kase elmaya biraz daha eklesem hangi işlem olur deyince çarpma diyebiliyorlar.sınıf öğretmenleri matematik dersinden çıkınca çok yorulduklarını söylüyorlar.biz her dakika matematik yapıyoruz.zihinsel ve psikolojik olarak çok yoruluyoruz.tek cümleyle anlayıp sıkılan da var 5 kez anlattıran da var.her zaman yaparak yaşayarak öğrenme olmuyor.özellikle 'bilgi' düzeyinde kazanımlar var ise.bence herkes matematik öğrenemez bu da bir çeşit yaradılıştır.

gönderildi
    EMİRLİ İLKÖĞRETİM OKULU
    SAMSUN
  • Çok çarpıcı tespitlerde bulunmuşsunuz sayın hocam tebrikler...

gönderildi
    Taşköprü Alatarla İlköğretim Okulu
    KASTAMONU
  • Aynen katılıyorum, öğrencilerin hazır bulunuşluk düzeyi, matematiksel zekaya sahip olup olamamaları gibi faktörlerde var... Bence öğrencilere seviyesine göre matematik öğretilmeli, doğru düzgün toplama çıkarma yapamayan öğrencilere trigonometri anlatmaya çalışmak, öğretmen için zaman kaybı, öğrenci için çin işkencesi. Zeka türlerine göre sınıflar ilköğretim seviyesine çekilmeli. İhtiyaç doğrultusunda kimi sınıflarda 4 işlem problemleri öğretilirken, kimi sınıflarda can kulağıyla trigonometri dinleyen öğrencilerle ilgilenilmeli. En azından Lisede yapılan MF,TS, TM benzeri sınıflar ilköğretim düzeyinde de uygulanmalı.

gönderildi
    TURNA BUCAĞI İLKÖĞRETİM OKULU
    KAHRAMANMARAS
  • Matematik konuları merdiven gibidir,öğrenciler önceki konuları öğrenmeden yada hatırlamadan sonraki konuları öğrenmeye çalışıyorlar ve tekrar işini az yapıyorlar bundan dolayı bu dersten başarısız oluyorlar.

gönderildi
    GÜLİZAR ZEKİ OBDAN İLKÖĞRETİM OKULU
    ISTANBUL
  • Bence herkes kendi istidat ve kabiliyetine göre öğrenme olayını gerçekleştirebilir. Herkes kendi derecesine göre istifade eder ve kendisini yetiştirir. Evet bütün insanlar eşit zeka düzeyine sahip olmadıklarından metematiği tamamen öğrenmeyecektir. Fakat matematiği bir olan bir öğrencimiz çalışarak iki veya üç yaptı ise ben metematiği öğrenmedim diyemez. merdiveni tamamen çıkamayabilir.Ama çıkılan her basamak başarının ve muvafakiyetin  eseridir 

gönderildi
    H.Ç. CUMHURİYET İ.Ö.O.
    AĞRI
  • Ben de matematiği severek seçmiştim.Başka bir branş hiç düşünmedim ama şimdi öğretmnliğe başlayınca matematiği sevmekle matematik öğretmeni olmanın farklı şeyler olduğunu gördüm.Çünkü matematik çoğu öğrenci için sorun.Seviye sınıfları olmalı bence de dört işlemi bilmeyenlerle hemen anlayanlar aynı sınıfta olmamalı...En önemlisi de en başta matematik dersi sevdirilmeli diye düşünüyorum ...

gönderildi
    OSMAN GAZİ İLKÖĞRETİM OKULU
    AĞRI
  • Bende neden seçtiğimi bilmiyorum ama başta karizması vardı. Sonra saçlarım dökülmeye başladıkça, sbs netleri düştükçe içmdeki fırtına dindikçe karizma kalmadı. Ama herkes öğrenmeye çalışıyor bence bu yanlış. Lisedeki gibi bölümlere ayırma orta okulda yapılmalı.

gönderildi
    HÜSEYİN AVNİ SİPAHİ İ.O.
    İSTANBUL
  • matematik öğretimi ciddi bir sıkıntı... herkes matematik yapabilmeli gibi bir inanç var veliler üzerinde ve çocuklar üzerinde de bu tip bir baskı.evet herkes yapabilir ama aynı düzeyde değil... kimisi ki çoğu çok fazla yol katedemiyor.bunun biz öğretmenler farkındayız ama velisi de kabullenebilmeli...herkes herşeyi her zaman yapamayabilir.aslında matematik öğretmenlerinin -ki hele de en çok ilköğretim okullarındaki- ciddi sıkıntıları var.kolay bir şey değil.. sürekli koşuşturmaca,anladılar anlamadılar,temeli burada alacaklardı,veliydi,hasta olsak da bi rahat rahat rapor alamayıp çünkü alsak da idareci,veli ve öğrencideki dersler geri kaldı,konular yetişmiyecek vs.. tutumları... diğer tüm öğretmenler rapor alır,derse geç kalır,konuları gerktiğinde bitmez sorun yok.matematik öğretmeninin en ufak bir eksiğinde tepkisel yaklaşımlar... nasıl öğrenciler için en ağır yada en yorucu ders matematikse öğretmenlikte de sayısal dersler ki en başta da zaten matematik öğretmenliği çok çok yorucu... bölümü kazanması,puanı diğerlerine göre çok farklı;mesleki boyutu,yükü,sorumluluğu da öyle... ama diğer tüm branşlardaki arkdaşlarla aynı maaş,statü ve kariyer... ben buna çok çok karşıyım.böyle bir eşitlik anlayışı olmamalı... bir sürü şeyle diğer branşlardaki arkadaşlarımıza göre daha fazla boğuşurken de bunun da ya maddi ya manevi bir geri dönütü olmalı bizlere.tamamen kişisel fikrim bunlar... sonuçta doktorlar da branşlarına göre ayrılsa da yine farklılıkları ve ona göre kendilerine geri dönüşleri var.sizler de acaba bahsettiğim konularda benimle aynı yargıya vardınız mı hiç yada en azından şu an... yoksa ben mi yanlış düşünüyorum;bunu da merak ediyorum.

gönderildi
    MİMAR SİNAN İLKÖĞRETİM OKULU
    ANKARA
  • BİR OKULDA MÜZİK DERSİ, BEDEN EĞİTİMİ DERSİ ,MATEMATİK DERSİ ,TÜRKÇE DERSİ ,KISACASI BÜTÜN DERSLER AYNI İTİBARİ GÖRMESİ İLE BÜTÜN SORUNLAR ORTADAN KALKACAKTIR...

ÖRNEK KAÇ ANADOLU LİSESİ KAZANAN VAR KAZANMADIYSA NEDEN DİYE SORANLARIN BU OKULDAN KAÇTANE GÜZEL SANATLARA GİDEN VAR KAÇ TANE SOSYAL BİLİMLER LİSESİNE GİDEN VAR DİYE SORGULAMASIYLA ÇOĞU SORUN HALLEDİLMİŞ OLACAKKK

gönderildi
    YALINÇEVRE İLKÖĞRETİM OKULU
    KONYA