Vitamin Öğretmen Portalı

Portalı aktif kullanabilmek için giriş yapmalısınız.

Öğretmenler Forum

"Ders İşleyiş Yarışması"

•  Bilişim Teknolojileri Öğretmeniyim."Ders İşleyiş Yarışması" na başvurmak istedim ama bu yarışmanın  sadece Matematik,Fen,Türkçe,Sosyal Bilgiler dersine yönelik olduğunu gördüm..Her türlü eğitiminizi bilgisayarla,projeksiyonla,akıllı tahta gibi bilişim teknolojisini ilgilendiren araçlarla işleyin( ki bizler olmasak bu araçları da çok az bir kısmınız doğru düzgün kullanabilir!!)  ama iş yarışmaya geldiğinde bizi yoksayın !!! Yazıklar olsun.
    gönderildi
    80.Yıl İlköğretim Okulu
    GAZIANTEP
  • mehmet öğretmenim açıklamandaki bazı kaba tavırlarından dolayı seni kınıyorum  biz olmasak  şeklindeki ifadeleriniz oldukça kibir kokusu dolu  sen olmasanda o bilgisayarlar çalışır korkma  kendini üstün görme gayretini anlayamadım  bide adamlar mecburmu seni yarışmaya dahil etmeye  sana burda sitem edebilme hakkını tanıyanlar  taleplerini ve isteklerinide  illaki güzel bir şekilde anlatırsan değerlendireceklerdir.... 
    gönderildi
    MERKEZ MEHMET AKİF ERSOY İLKÖĞRETİM OKULU
    ÇORUM
  • Sayın Ahmet Hocam,kendimce düşündüklerimi yazdım.Kibirliyim veya değilim bundan kime ne? Ki olmadığıma inanıyorum.Kendini üstün görme meselesine gelince,"Güneş Sıcağım Derse Ukala Olmaz".Yazdıklarım kendim için değil genel olarak gördüklerimdi.Sadece basit bir sitemdi yazdığım.Marjinal biri değilim...Tartışmak istemiyorum.
    gönderildi
    80.Yıl İlköğretim Okulu
    GAZIANTEP
  • Ben de yorumdaki kaba ifadelere çok şaşırdım. Basit bir sitem, beddua okunmadan, bir öğretmene yakışan nezaketle de pekâlâ dile getirilebilir. Kimseye ahlak dersi vermeye niyetim yok ama yorum yazarken, yazdıklarımızın aynısını öğrencilerimizden duyarsak neler hissederiz, diye düşünmekte fayda var.

Bir diğer mesele de, platformda yarışmaya gösterilen ilginin çok azının mesleki gelişim, bilgi ve deneyim paylaşımına gösterilmesi. Örneğin canlı eğitimler, öğretmenlerin kendilerini geliştirebilmeleri için büyük fırsat. Oturduğumuz yerden, sadece internet bağlantısıyla, hayatımızda çok sık karşılaşamayacağımız değerli hocalardan ders alabilme olanağımız var. Ancak canlı eğitimlere katılım, yarışmaya gösterilen ilginin çok gerisinde.

Mesleğimizin(dolayısıyla kendimizin) değerini artırmanın en iyi yolu, çevremizi eleştirirken gösterdiğimiz cömertliği, kendimiz için de göstererek; hem söylem, hem de eylemlerimizle çevremizde olumlu izlenimler bırakabilmektir.

gönderildi
    ARMUTLU İLKÖĞRETİM OKULU
    IZMIR
  •  Sitemimi,şikayetimi ifade özgürlüğü kapsamında-kimseye hakaret etmeden,kamu düzenini bozmadan ve kanunlara aykırı olmadan vs- istediğim şekilde dile getirebilmek benim hakkım.Bu hakkımı kullandım ve birşeyler yazdım.
    "yazıklar olsun üzüntü ve kınamanın çokluğunu anlatan bir söz: “Yazıklar olsun, seni sevmesini bilmeyenlere; ey gamlı ülke!..” -Y. K. Karaosmanoğlu. Güncel Türkçe Sözlük" bunun dışında söylediğim şeyler kendi düşüncelerim ki isteyen üzerine  alınabilir,kınayabilir,şaşırabilir vs .Saygı duyarım.Bilişim Tek. Öğretmeni değilsiniz lütfen biraz empati yapın.Hem sizler de çok iyi bilirsiniz ki hazırbulunuşluk seviyesi yüksek kişilerde (öğrenme psikolojisinde)  engellenmenin etkilerinden biri bana o yorumu yazdıran duygudur...ki bilirsiniz bunun ne olduğunu. Eleştirilerin iyi niyetli olduğunu düşünüyorum,sizin gibi başarılı öğretmenlerimizin düşüncelerini,eleştirilerini tabi ki dikkate alırım.Kalın sağlıcakla... 

gönderildi
    80.Yıl İlköğretim Okulu
    GAZIANTEP
  • Değerli Mehmet Özbek Öğretmenimiz,

Öncelikle "Öğretmenler Üretiyor Ders İşleyiş Yarışması"na gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederiz.

Bu yarışmada katılım şartlarımız http://ogretmenleruretiyor.vitaminogretmen.com/katilimSartlari.jsp sayfamızda da belirttiğimiz koşulları içermektedir. 
    Ancak hedefimiz zaman içinde diğer branşlar içinde benzer yarışmaları farklı ders ve sınıflar için de tekrar edebilmektir.
    Bu nedenle bu yarışmadaki, branş sınırlılığına anlayış göstermenizi ve ‘Öğretmenler Üretiyor’u ‘bir başlangıç olarak kabul etmenizi rica ediyoruz.

Gösterdiğiniz anlayış için ayrıca teşekkür ediyor, sizlerle de en kısa sürede Vitamin'in düzenleyeceği yeni etkinliklerde beraber olabilmeyi diliyoruz.

Saygılarımızla,

Vitamin Öğretmen

gönderildi
    SEBİT Eğitim ve Bilgi Teknolojileri AŞ.
    ANKARA