Vitamin Öğretmen Portalı

Portalı aktif kullanabilmek için giriş yapmalısınız.

Öğretmenler Forum

Vitamin ve Öğretmenler

• Vitamin projesini ve Sebit'i tanıyan, yakından takip eden ve Vitamini sıklıkla kullanan biriyim. Vitaminin değerini çok iyi bilmemiz gerektiğini düşünüyorum. Amerika'da online eğitim ödülü alınan bir projeden bahsediyoruz öğretmen arkadaşlar. Şu an Çin'de bu projeden ülkesi çoçuklarına hazırlatıyor. Bu projeye Türkiye olarak bu kadar kısa bir sürede ulaşmamız (Sebitle tanışmamız) büyük bir sans bizim için. Ancak şimdiye kadar öğretmenlerden edindiğim izlenime göre derslerde çok az kullanılıyor Vitamin. Bunun sebebi tabiki biz öğretmenler ve bu sınav sistemidir diye düşünüyorum.Öğrenciler tarafından evlerde çok kullanıldığını biliyorum. Sizde çevrenizdeki öğretmen arkadaşların Vitamin'i ne kadar kullandığı hakkındaki izlenimlerinizi ve olumlu/olumsuz fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
    gönderildi
    BALCI 100. YIL İLKÖĞRETİM OKULU
    NİĞDE
  • Öğretmenlerin nasıl kullanacağını bilmemesi en büyük sorun. Eğitimde teknoloji kullanımı deyince 3-5 sene önce sınıflarda VCD ve TV koymak anlaşılıyordu. Sonra yerini masaüstü-dizüstü bilgisayar ve projeksiyon aldı. Bazı okullarda akıllı tahtalar. Öğretmenin gösterdiği içerikler ise fazla değişmedi.TV'de seyrettirdiği belgeseli, projeksiyonda seyrettirmeye başladı. Yenilikleri takip edenler yeni içerikleri de araştırp kullanmaya hatta kednileri üretmeye başladılar. O zaman verimli bir kullanım sağlanmaya başladı.Vtamin de bunlardan biri...Vitamin'in daha çok kullanılması isteniyorsa öğretmenlere daha fazla eğitim ve yatırım yapmaları gerek...
    gönderildi
    İNÖNÜ İLKÖĞRETİM OKULU
    BURSA
  • Merhaba, Bilgisayar okur yazarlığının artması, bilgi teknolojilerinin daha fazla kullanılması ile öğretmenlerimiz Vitamin ve benzeri ürünleri daha etkin kullanmaya başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı da bu anlamda teknolojinin kullanılmasını özendiriyor. Öğretmenlerimiz için Vitamin gibi ürünlerin, günlük yaşamlarının ayrılmaz parçası haline gelmesi için, onların gözünden bakılarak üretilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çabalar bu yönde ama öğretmenlerimizin de bu yönde katkı sağlaması faydalı olacaktır. Düşüncelerini, fikirlerini paylaşarak teknolojinin günlük hayatımızın (yapıştırma degil) doğal bir parçası olmasını sağlamalılar.
    gönderildi
    SEBİT İLKÖĞRETİM OKULU
  • Şifremi değiştirmek istiyorum. Nasıl yapıcam bulamadım? Yardımcı olur musunuz? 
    gönderildi
    GAZİ MUSTAFA KEMAL İLKÖĞRETİM OKULU
    ANTALYA
  • Değerli öğretmenim şifreniz mebbis sisteminden değişitirilebilir.
    gönderildi
    EMİN SAĞLAMER İLKÖĞRETİM OKULU
    ANKARA
  • Vitaminin eskisi ve yenisi mi var? Kullanan öğrencilerim ''sizinkisiyle bizimkisi uymuyor'' diyorlar.
    gönderildi
    BAHÇELİEVLER GAZİ İLKÖĞRETİM OKULU
    SAKARYA