Vitamin Öğretmen Portalı
Portalı aktif kullanabilmek için giriş yapmalısınız.
- Mesleki Gelişim
- Okul Çalışmaları
- İlköğretim Dersler
- Okul Öncesi
- Türkçe
- Matematik
- Sosyal Bilgiler
- Fen ve Teknoloji
- Yabancı Dil
- Bilişim Teknolojileri
- Teknoloji ve Tasarım
- TC. İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük
- Hayat Bilgisi
- Vatandaşlık ve Demokrasi Eğitimi
- Trafik Güvenliği
- Rehberlik / Sosyal Etkinlikler
- Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
- Görsel Sanatlar
- Müzik
- Beden Eğitimi
- Düşünme Eğitimi
- Satranç
- Halk Kültürü
- Medya Okuryazarlığı
- Lise Dersler
- Belirli Gün ve Haftalar
- Yeşilay Haftası
- 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
- Çanakkale Zaferi
- Bilim ve Teknoloji Haftası
- 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı
- Enerji Tasarrufu Haftası
- 27 Aralık Atatürk'ün Ankara'ya Gelişi
- Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası
- Öğretmenler Günü
- 10 Kasım
- Cumhuriyet Bayramı
- Kızılay Haftası
- Ankara' nın Başkent Oluşu
- Hayvanları Koruma Günü
- İlköğretim Haftası
- Halk Sağlığı Haftası
- Sakarya Zaferi
- Gaziler Günü
- Dünya Barış Günü
- Vitamin Dünyası
- Öğretmen Eğitimleri
En Çok Okunanlar
- 1. Veli Toplantısı Gündem Maddeleri (31 yorum)25650 kez okunmuş
- 2. öğretmen girişi (5 yorum)14106 kez okunmuş
- 3. Okul İdaresi ile ilgili döküman isteği (10 yorum)6311 kez okunmuş
- 4. Okuma ve Kitap Sevgisi (27 yorum)5241 kez okunmuş
- 5. ÖMGEP'te öğrendiklerimiz (13 yorum)4614 kez okunmuş
- tüm en çok okunanlar
Öğretmenler Forum
- www.vitaminogretmen.com
- Gizlilik ve Güvenlik
- Sebit Hakkında
- Web Siteniz mi Var?
- Yardım & İletişim
- Basın Odası
- Milli Eğitim Bakanlığı
- Türk Telekom
- Sebit
- Bu hizmet Türk Telekom tarafından ücretsiz olarak sağlanmaktadır.
- Öğretmen Destek Hattı 0555 555 24 11
Veli katılımı için Eğitimde iyi örnekler konferansında bir sunu yaptım. Buradan yararlanabilirsiniz. Veliye zaman ayırdığınız takdirde verimli katılımlar olmaktadır. Veli toplantılarında Genel bilgilerin yanında velilerin ilgi ve beklentilerine göre gündem oluşturulmalıdır. Her bölge ya da sınıfın öncelikleri farklıdır. Bu nedenle kendi beklentilerimizin yanında veli ve öğrenci beklentilerine yönelik konulara yer verilirse katılım ve destek artmaktadır. Gündem de ayrıca 1-İdari işler(bilgi güncellemesi-e okul işlemleri) 2-Disiplin ve davranışları içeren genel kurallar da bilgilendirmeler 3-Akademik ve sosyal başarılar ile okulun öğrenciye sunduğu imkanları 4-Rehberlik çalışmaları (planlı çalışma,ve destek çalışmaları) 5-Değerlendirmeler ve kazanımlar sınavlar proje performans ve beklentiler 6-Toplam kalite yönetimi çalışmaları 7-Aile birliği hizmetleri ve veli buluşmaları 8- Okul,öğrenci,öğretmen İlişkileri 9-Okulda ve evde yaşanan sorunların paylaşımı mümkün olduğu kadar özel ve rehberlik servisi ile birlikte değerlendirmeler 10-Okul hakkında genel bilgilerin verilmesi 11-Öğrenciler ile yapılan çalışmaların paylaşılması 12-Dilek ve temenniler mutlaka veli toplatısı gündem maddelerinde olmalıdır.
Sayın Ahmet Hamdi Demir, sununuzun kayıtlı olduğu bir link var mı? yada buraya yükledinizmi?
Değerli arakadaşlar Veli toplantılarında en büyük sıkıntılardan biri de gelmeyen veliler. Bu velileri toplantıya çekebilmek için neler yapabiliriz? Veli toplantısı yapaken bir öğretmen arakadaş her veliden 2 elma ile gelmesini istemişti. Veliler sırf elma ile ne yapılacak diye gelmişler ve .... gerisini hatırlayan var mı?
Veli toplantılarında okul aidatı gibi maddi konular dile getirilmemeli. Daha sonra yapılacak diğer toplantılara veli katılımını azaltabilir.
Veli eğitimine toplantılarda mutlaka yer verilmeli.
Veli toplantılarından birkaç gün önce küçük bir kağıt gönderiyorum velilerime. Gündemde olmasını istediğiniz konular ve ihtiyaç duyduğunuz eğitim konuları diye. Gündemi kendileri oluşturduğunu düşünerek yaklaşık 3 yıldır tüm velilerim mutlaka katılıyor. Çoklu zekadan tutunda hiperaktivite, zaman yönetimi birçok konuda sunumlar izlettim yeterli olduğum kadarda bilgilendirdim. Birde sınıf kitaplığımızda birde veli kitaplığı bölümü var. Yaklaşık 50 kitap var ayda 1 toplantı yapıyorum kitaplarını değiştirmeye geliyorlar. Çünkü çocukları onları takip ediyor.
Melike Hocam velilerin gündemi oluşturması ve veli kütüphanesi uygulaması çok güzel. Veliler çocukların kitap okumamasından şikayetçi olduklarında sizi kitap okurken görüyorlar mı diye soruyordum, Veli kütüphanesi ile alternatif bir çözüm de sunmuş olacağız.
Öğrencileri evlerinde ziyaret etmek onlar için çok büyük bir onur. Bu nedenle veli toplantısında ziyaretlerde bulunacağınızı belirtebilirsiniz. Ayrıca telefon numaralarını almayı unutmayın. Çünkü telefonla irtibat halinde de olmak öğrencinin başı boş olmadığını hatırlatmak için çok önemli.
öğretmen arkadaşların büyük çoğunluğu veliler gelmiyor diye şikayetçi oluyor.veliler gelmediğinde gelenlere teşekkür edip, gelemeyenleri tespit ettik yeniden yazı çıkardık'' şu gün şu tarihli gündemle toplantı yaptık, yapılan toplantıya katılmadığınız belirlenmiştir,aynı gündemlerle yeniden şu gün şu tarihte toplantıya katılmanızı rica ederim'' diye yazı gönderdik ilk toplantıya 35 te 7-8 gelmişken uyarı toplantısından sonra 35 te 25 e ulaştı.hedefimiz gündemlerimizi paylaşmaksa sonuna kadar gitmek lazım.
Anlayanlara sivri sinek saz, anlamayana davul zurna az.
Bilinçli veliler sık sık okula gelir, tekefonla arar. Bilinçsiz olanları napsan gelmez.
ilk veli toplantısın giyimizle
velilerin dlkkatlarını çekelim. fikirlermizi ve düşüncelerimizi kesinlikle anlaşılıpi anlaşılmadıgını bilelim
FORUMLARDA EN ESKİ MESAJ EN BAŞA GELİYOR? VİTAMİN BUNU DÜZELTMELİ
Toplantıların faydalı olabilmesi için ayda bir kere biraraya gelmemiz lazım velilerle.
- Biliyorsnız ismiyle hitap edin, bilmiyorsanız öğrnin ve mutlaka ismini kullanın.
- Mümkünse masada veli ile karşılıklı değil veli ile aynı seviyede oturun.
- Hazırlıklı olun, velinin istediği akademik ve sosyal gelişim beklentilerini bilerek toplantıya katılın.
- Zamanlamaya dikkat edin. Mümkünse tüm velilere eşit süre verin.
- Mutlaka pozitif bir cümle ile bitirin.
- Öğrencinin problemleri ile başlamayın.
- Asla başka öğrencilerle karşılaştırma yapmayın.
- Veli ile tartışmayın, onları suçlamayın.
- İdareciler ve diğer öğretmenler hakkında ASLA konuşmayın.
Veli toplantısında "Veli görüşme saati" ya da saatlerinizi duyurarak hatta diğer öğretmenlerinde veli görüşme saatlerini gerekirse yazılı olarak vererek bu saatlerde daha uzun ve ayrıntılı görüşme yapbileceğinizi hatırlatın. (Bazı okullar ineternet sitelrinde veli görüşme saatlerini yayınlıyorlar, öğretmenler kurulunda birlikte alınacak kararla yayınlanabilir)
2. dönem ilk veli toplantısı neler yapılabilir? Karneyi göremeyen veli kalmışmıdır? Karne kimin karnesidir? Karneyi daha iyi hale getirebilmek için neler yapılabilir? Yukarıda yazılanları okuduğunu varsayarak yeni neler eklenebilir?
Karne hepimizin, öğrencinin olduğu kadar "öğretmenin de velinin de okulun da". Hepimiz bir arada geliştirebiliriz. İlk akla gelen okul yönetimi de toplantılara kaıtlabilir. Biz önce bu dönem neleri farklı yapabileceğimizi belirtebiliriz.. Velilerden de neler yapabilieceklerini görüş olarak alabilir, yazılı olarak not tutabiliriz..Genel toplantıdan sonra veliler ile özel ve veli öğrenci birlikte neler yapılabşleceği kararlaştırılabilir. Sizlerin önerileri?