Vitamin Öğretmen Portalı

Portalı aktif kullanabilmek için giriş yapmalısınız.

Haberler

RSS

Özel Eğitimi Arttıracağız

Güncelleme: 15.02.2010, 16:20:32

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, "Özel okullar, bir alternatif değil kardeştir. Kendimizden özel okulları ayrı görmüyoruz" dedi.

Antalya'da, Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği'nin düzenlediği sempozyuma katılan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, "Özel eğitimin genel eğitim içerisindeki payını 2014 yılı sonunda 2.76'dan yüzde 5'e çıkarmak gibi bir planımız var" diye konuştu.

Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği'nin bu yıl 9. Antalya Sempozyumu Sheraton Voyager Otel'de yapıldı. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cem Günal, Özel Okullar Birliği Genel Müdürü Mehmet Küçük ve özel okul müdürleri sempozyuma katıldı.

Türkiye'de bulunan resmi ve özel okulların birçok Batı ülkesindeki eğitim yuvalarından daha iyi olduğunu belirten Bakan Çubukçu, "Ülkemizde, en ücra köy okulları bile internet erişimine kavuşmuştur. Bilgiyi ezberleyen değil sorgulayan bir müfredat yenilenmiştir. Kuşkusuz resmi okullarımızda olumlu şeyler yaşanırken, özel okullarla kıyaslamak doğru değil. Özel okullar, bir alternatif değil kardeştir. Kendimizden özel okulları ayrı görmüyoruz" dedi.

Dünyayı sarsan ekonomik krize rağmen öğrenci sayısının geçen yıla göre 25 bin arttığını belirten Çubukçu, şunları söyledi: "Bakanlık olarak 2010-2014 stratejik planımızı yayınladık. Bu planın dördüncü teması özel eğitime ayrılmıştır. Bakanlık stratejileri arasında özel okulların eğitim sektörüne yatırım yapması, teşvik etmesi ve daha çok kişinin özel eğitim kurumlarındaki eğitim, öğretim ve yönetim kalite artırılması da yer alıyor. Türkiye'de özel okullarda eğitim gören öğrencilerin oranı, sadece Avrupa Birliği ülkelerinin altında değil, bu işe çok sonra girmiş Ortadoğu ve doğu bloğundan bile aşağıdadır. Özel eğitimin genel eğitim içerisindeki payını 2014 yılı sonunda 2.76'dan yüzde 5'e çıkarmak gibi bir planımız var."

Özel Okullar Birliği Genel Müdürü Mehmet Küçük, Bakan Çubukçu'ya günün anısına bir plaket sundu.

Çağdaş Yıldırım-Antalya

Kaynak: İHA

Haber ile İlgili Yorumlar
  • Bu haber için yorum bulunmamaktadır.
    "Yeni Yorum Ekle" butonuna tıklayarak ilk yorumu yazan siz olabilirsiniz.

Haberi Paylaş