Vitamin Öğretmen Portalı
- Öğretmene Özel
- Haberler
- Duyurular
- Eğitim Yazıları
- Öğretmen Eğitimleri
- Yıllık Planlar
- Belirli Günler ve Haftalar
- Ocak Ayının İkinci Haftası Enerji Tasarrufu Haftası
- 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı
- 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası
- 13 Eylül Sakarya Zaferi
- 19 Eylül Gaziler Günü
- 21 Eylül Dünya Barış Günü
- Eylül Ayının 3. Haftası İlköğretim Haftası
- 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü
- 13 Ekim Ankara'nın Başkent Oluşu
- 29 Ekim - 4 Kasım Kızılay Haftası
- 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
- 10 Kasım Atatürk'ün Ölüm Yıldönümü
- 24 Kasım Öğretmenler Günü
- 12-18 Aralık Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası
- 27 Aralık Atatürk'ün Ankara'ya Gelişi
- Güvenli İnternet
- Sık Sorulan Sorular
- Öğretmenlerimize Sorduk...
- Tarayıcı Araç Çubuğu
- Masaüstü Uygulaması (Yeni)
- Vitamin Hakkında
- Vitamin İlköğretim Nedir?
- Yenilenen Öğretmen Özellikleri
- Vitamin Lise Nedir?
- Vitamin Yurtdışı
- Vitamin Ön Bellek Sunucusu
- KDU Nedir?
Vitamin Anketi
Haberler
KPSS Kaosu Öğretmen Atamalarını Durdurdu
Günlerdir açıklığa kavuşturulamayan KPSS sorularının sınav öncesinde ele geçirildiğine ilişkin iddialar, bugün yapılacak öğretmen atamalarının ertelenmesine neden oldu.
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, dün kendisini ziyarete gelen YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’ın beraberinde getirdiği YÖK Denetleme Kurulu’nun ön raporunu inceledikten sonra, öğretmen atamalarını ileri bir tarihe erteleme kararı aldı. Bakanlığın açıklamasında, ertelemeye gerekçe olarak, gelen ihbarlar üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma başlatması, YÖK Denetleme Kurulu Başkanlığı’nca da kapsamlı bir inceleme yapılması, henüz net bir veriye ulaşılamaması ve sınavın tamamını tehlikeye sokacak bir sonucun çıkması ihtimali gösterildi.
Çubukçu ve Özcan'ın Görüşmesi
İddiaları daha önce yalanlayan YÖK ve ÖSYM, soruların sızdırılmış olabileceğini kabul etti ancak bu yönde kanıt bulamayınca, bugün yapılacak öğretmen atamalarına ilişkin kriz çıktı. Hürriyet’e ‘Sorular 3227 kişi arasında elden ele dolaşmış’ diyen YÖK Başkanı Özcan, dün YÖK Denetleme Kurulu’nun ön raporunu, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’ya sundu. Özcan, uzun bir süre Çubukçu’nun yanında kaldı, öğretmen adayları Çubukcu ve Özcan’ın görüşmesine kilitlendi. Özcan, Çubukçu’nun yanından ayrılmadan önce akşam saatlerinde Bakanlık'tan, bugün yapılacak öğretmen atamalarının ertelendiği açıklaması geldi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Sınava yapılan ihbar ve şikayetler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’nca açılan soruşturmanın yanı sıra YÖK Denetleme Kurulu Başkanlığı’nca da kapsamlı bir soruşturma başlatılmıştır. YÖK Denetleme Kurulu Başkanlığı’nca henüz soruşturma tamamlanmamakla birlikte hazırlanan 30 Ağustos tarihli soruşturma ön raporunda, ulaşılan deliller neticesinde sınavın bütünlüğünü etkileyecek bir durumun ortaya çıkma ihtimali belirtilmiştir. Başvuruda bulunan öğretmen adayları açısından telafisi güç hukuki ihtilafların yaratılmaması amacıyla, durum netleşinceye kadar öğretmen atamalarının ileri bir tarihe ertelenmesi uygun bulunmuştur.”
ÖSYM yetkilileri dün yapılan YÖK Yürütme Kurulu toplantısında, Denetleme Kurulu’nun konuya ilişkin hazırladığı raporun görüşüldüğünü belirterek, şu bilgileri verdiler:
“Net bir şey çıkmadı. Her şey savcılığa bağlı. Şu anda mevcut verilerle, bir sonuca varılamıyor. Başkanın dile getirdiği 3227 kişi hakkında fiziki bir delil yok. O 3227 kişi 100 ve üzeri net yapanların sayısı. Sıkıntı da bunların arasında hakkıyla bu puanları alanların olabileceği. Bu konuda kesin konuşmak yanlış olur. Hukuki olarak çok mantıklı olmaz. Fiziki bir kanıt bulamazsanız herşey ilk kanaat, şüphe olarak kalır. 100 kişi olsa bunların hepsi akraba bile olsa, net bir delil bulmak gerek. Soruların sınavdan önce dağıtıldığına dair net bir bilgi lazım. Bu bilgi ‘hotmail’de var. Türk Eğitim-Sen’in verdiği elektronik posta adresi bizim işimize yaramıyor. Çünkü biz hotmail ile bu adres hakkında yazışma yapamıyoruz. Bunu yapacak olan Savcılık. Savcılık yazışmalardan sonra bunu net bir şekilde ortaya koyar. Hotmail'den pat diye de yanıt gelmeyebilir. Nihai olarak sonuçlandırması uzun sürer. O iş daha uzar. ÖSYM’dekiler ciddi baskı altında. Çok rahatsızlık verici, sıkıntılı bir durum var.”
YÖK’e Eleştiri
Başından beri iddiaların izini süren Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, sendika olarak açıkladıkları ‘B.S.’nin e-mail adresine soruların önceden sızdırıldığı' yönündeki iddialarını yalanlayan YÖK Başkanı Özcan’a tepki gösterdi. Koncuk, “Biz elimizde bir elektronik posta adresi bulunduğunu ve bu adrese sınav öncesinde soruların gönderildiğini tepsit ettiğimizi açıkladık. YÖK’ten bir kişi bile arayıp bizden bu elektronik posta adresini istemedi. Şimdi de iddiamızın doğru olmadığını söylüyorlar. Bu işi ciddi ciddi araştıran bir kurum, biz bu kadar kendimizden eminken, ‘Verin bir de biz kontrol edelim, bu elektronik posta adresini savcılıkla paylaşalım’ demez mi?” diye sordu. B.S.’nin ismini basın toplantısında özellikle açıklamadıklarını dile getiren Koncuk, B.S.’nin amcasının ismi verenler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacakları yönündeki açıklamalarına da “Bu çocuk kullanılmış da olabilir ama elektronik posta adresi ona ait. Biz ismini vermedik, gazeteciler kendileri buldu” savunması yaptı.
‘Ciddiyetsiz yaklaşıyorlar’
Koncuk, “Ortada bir haksızlık, usulsüzlük var. Haksızlığın ortaya çıkması için elimden geleni yapacağım. Bu tüm Türkiye’yi ilgilendiriyor. Herkes ekmek peşinde koşuyor, herkesin bir işe ihtiyacı var. Neden bu konuya ciddiyetsiz bir şekilde yaklaşılıyor anlamak mümkün değil” diye isyan etti. Koncuk, “Bu soruların ÖSYM’nin hazırladığı soruların ham hali olduğu kabul edildi. Bunun bizim elimizde ne işi var? Bize kadar nasıl geldi, otursun araştırsınlar. YÖK Başkanı da biraz düşünerek konuşsun” dedi. Elektronik posta yoluyla soruların gönderildiği kişilerin tespit edilebileceğini dile getiren Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Koncuk, “Ancak soruları alan adaylar da elden ele bunu dağıtabilir. Kimlere kadar gittiği nasıl tespit edilecek?” diye sordu.
Özcan: Henüz kanıt yok
Milli Eğitim Bakanı’yla yaptığı görüşmeden çıkan YÖK Başkanı Özcan "Soruşturma ne zaman tamamlanır?" sorusuna “Henüz bilmiyorum, en hızlı şekilde çalışıyoruz. Milli Eğitim Bakanı’na sunduk” yanıtını verdi. “Elinizde kopya delili var mı?” sorusu üzerine ise "Hayır henüz yok” dedi.
Betül Kotan
Kaynak: Radikal

- www.vitaminogretmen.com
- Gizlilik ve Güvenlik
- Sebit Hakkında
- Web Siteniz mi Var?
- Yardım & İletişim
- Basın Odası
- Milli Eğitim Bakanlığı
- Türk Telekom
- Sebit
- Bu hizmet Türk Telekom tarafından ücretsiz olarak sağlanmaktadır.
- Öğretmen Destek Hattı 0555 555 24 11
Yeni yorum ekle
"Yeni Yorum Ekle" butonuna tıklayarak ilk yorumu yazan siz olabilirsiniz.